همه چیز درباره تاثیر و فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن
پیاده روی بعد از غذا
پیاده روی بعد از غذا ,پیاده روی بعد از غذا خوردن,پیاده روی پس از غذا,پیاده روی بلافاصله بعد از غذا,فواید پیاده روی بعد از غذا,تاثیر پیاده روی بعد از غذا
توضیحاتی در مورد پیاده روی بعد از غذا
همه می دانیم حرکت و تغذیه مناسب دو روی سکه هستند؛ حرکت، قبل از غذا اشتها آور است و حرکت آهسته، چند دقیقه پس از صرف غذا، باعث سهولت عمل معده می شود؛ به طوری که احساس سنگینی و حتی اشکال در تنفس ناشی از سنگینی معده را از بین می برد. هم چنین پیاده روی به خصوص به خانم هایی که دردهای استخوانی در ناحیه پا دارند و یا از پوکی استخوان در هراس اند بسیار توصیه می شود.پیاده روی اگر عادت دارید بعد از شام جلوی تلویزیون یا کامپیوتر بنشینید، بهتر است آن را با یک عادت درست جایگزین کنید و 15 دقیقه قدم بزنید. کارشناسان عقیده دارند، دست کم 100 قدم پیاده روی بعد از شام وضعیت سلامت عمومی تان را بهتر می کند که شامل هضم بهتر غذا، سوزاندن کالری، کنترل بهتر قند خون و تری گلیسرید در بدن می شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد پیاده روی بعد از غذا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
زمان ورزش
در مورد ورزش یک نکته اساسی است آن هم زمان ورزش کردن است.زمان ورزش باید به نحوی انتخاب گردد که روی قسمتهای بدن تأثیر مخربی به جای نگذارد. برای مثال ورزش بلافاصله بعد از غذا موجب مشکلات معده و اختلال در فرآیند هضم غذا میشود. ورزش ممکن است به قلب افراد دچار بیماری های قلبی– عروقی، فشار وارد کند. مصرف غذای سنگین و ورزش فوری بعد از آن، این فشار را چند برابر میکند. اما از طرف دیگر اغلب شنیده میشود که بعد از صرف غذا پیاده روی کنید تا هضم غذا بهتر صورت گیرد، پیاده روی هم که یک نوع ورزش بوده پس در این شرایط تکلیف چیست؟ جواب را میتوان به این صورت بیان کرد که: این تفکر که بعد از خوردن غذا فعالیت بدنی انجام دهیم تا غذا هضم شود، تا حدی درست و غلط است! درست به این دلیل که فعالیت بدنی می تواند به هضم بهتر غذا کمک کند اما مهم نوع و فاصله زمانی ورزش تا غذا خوردن است. ورزش سنگین، استفاده از وسایل مختلف ورزشی و… همگی مضرند. تنها ورزشی که تقریبا می توان آن را تایید کرد، یک ورزش سبک مانند پیاده روی است به خصوص اگر نیم تا یک ساعت بعد از صرف غذا انجام شود که قادر است از افزایش بی رویه تری گلیسیرید خون جلوگیری کند. ورزش و فعالیت فیزیکی به شرایط مختلفی مانند شرایط فردی، اجتماعی، روانی و جسمی بستگی و تداوم آن بستگی دارد. همچنین در آلودگی هوا ورزش و پیاده روی انجام نشود و فرد در ساعتهایی ورزش کند که هوا وضعیت بهتری دارد.
پیاده روی بعد از غذا و هضم
از نظر پزشکی فرایند هضم غذا سریعا” بعد از خوردن شروع می شود و شیره و آنزیم های معده که مسئول گوارش هستند در همین زمان فعال می شوند. اگر فرد پس از خوردن شام قدم بزند، فرایند ترشح آنزیم ها برای هضم بهتر بیشتر خواهد شد. در نتیجه از بسیاری از بیماری ها و مشکلات شکمی مانند ترش کردن معده یا بد هضمی که اغلب افراد از آن شاکی هستند، جلوگیری می شود.
نکاتی درباره پیاده روی بعد از غذا
– انجام ورزشهای سنگین و استفاده از وسایل ورزشی بعد از صرف غذا نه تنها سودمند نیست بلکه باعث آسیب دیدگی اعضای بدن میشود. – تنها انجام ورزشهای سبک مانند پیاده روی آن هم بعد از حدود نیم ساعت پس از صرف غذا پیشنهاد میشود. – نوع و مقدار مناسب ورزش برای هر فرد بستگی به شرایط جسمی و روانی او دارد لذا باید در مورد زمان شروع ورزش و نوع آن (بخصوص برای افراد با مشکلات قلبی و عروقی و افراد دیابتی) با پزشک خود مشورت کنید. – بر اساس تحقیقات انجام شده توسط محققان ژاپنی انجام حرکات ورزشی بعد از خوردن غذاهای چرب (بخصوص بعد از یک ساعت از صرف غذا)میتواند تا ۷۲ درصد در کاهش تری گلیسیرید خون موثر باشد.
فواید پیاده روی بعد از غذا
به غیر از الگوی خورد و خوراک و کالری دریافتی داشتن فعالیت بدنی و تحرک یکی از عوامل اصلی تقویت متابولیسم می باشد. از این رو توصیه می شود بعد از خوردن شام پیاده روی کنید تا فرایند سوخت و ساز در بدن تان بیشتر شده و عملکرد سایر اعضای بدن تقویت شود. کمک به کاهش وزن پیاده روی 15 دقیقه ای بعد از شام نه تنها یکی از ضروریات زندگی سالم است بلکه نقش مهمی در کاهش وزن دارد و یکی از مفید ترین و ساده ترین شیوه های داشتن وزن متعادل می باشد، چون به غیر از سوزاندن کالری سلامت عمومی بدن را تقویت می کند. تقویت گردش خون 15 دقیقه قدم زدن بعد از شام غیر از اینکه میزان چربی خون یعنی تری گلیسیرید و کلسترول را پایین می آورد، به سیستم گردش خون و خون رسانی در کل بدن کمک می کند. دلیلش هم این است که راه رفتن اکسیژن رسانی به قلب را بهتر کرده و در نتیجه گردش خون بهتری خواهید داشت.
- ۹۷/۱۰/۰۱